• 1402/11/03
  • - تعداد بازدید: 91
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در شهرستان آباده

آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم در شهرستان آباده

چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تاکید بر مصرف کم  نمک و تصفیه شده ید دار، در آباده آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده، رئیس مرکز بهداشت شهرستان با اعلام این خبر گفت: با پایان یافتن اجرای پویش ملی سلامت در سراسر کشور و مشخص شدن تعداد بیماران فشار خون بالا و دیابت و توجه به اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری های مزمن، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از یکم بهمن ماه لغایت پانزدهم بهمن سال جاری همزمان با سراسر کشور در شهرستان آباده نیز آغاز شده است.
«محسن کرم نژاد» افزود:ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت و پرفشاری خون، ارتباط مستقیمی با الگوی تغذیه‌ای فرد دارد که کنترل مصرف نمک و نوع نمک بسیار مهم است، چرا که نمک یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده و کنترل کننده فشارخون و سایر بیماری ها می باشد.
در همین راستا«سجاد خوش بین» مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت آباده، با اشاره به اهمیت استفاده کم و صحیح از نمک در سلامت انسان، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم را «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» ذکر کرد و گفت: تعیین شده است،نمک‌هایی همچون نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار، فاقد استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت هستند و در بسیاری موارد حاوی سموم و فلزات سنگین است که برای سلامتی افراد بسیار مضر می باشد.
خوش بین، شعار هفته دوم چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم را «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» است، عنوان کرد و افزود:  ﺷﻴــﺮ یک  ﻏﺬﺍیﻛﺎﻣﻞﺍﺳﺖ ﻭﺑﻪﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنیﻭ تعدادیﺍﺯﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦﻫـﺎ،ﻧﻘـﺶ مهمیﺩﺭﺭﺷــﺪﻭﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥﺩﺍﺭﺩ و باید گفت که ﺷﻴﺮﻭﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩﻫﺎی ﻟﺒنی، ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ تـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ هستند ﻭﻣﺼﺮﻑﺁﻥ به منظور ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖﻭﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡﺍﺳﺘﺨﻮان ها، ﺩﻧﺪﺍﻥﻫﺎﻭ پوﺳﺖﺗﻮﺻﻴﻪﻣیﺷﻮﺩ.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: مصرف شیر و لبنیات به میزان قابل توجهی تحت تأثیر طیفی از عوامل مختلف از جمله فراهم بودن مواد غذایی، دسترسی به مواد غذایی و انتخاب‌های غذایی است، مطالعات انجام گرفته در کشور نشان می‌دهند که عواملی مثل سن، تحصیلات و اهمیت به ورزش، داشتن احساس خوب از مصرف لبنیات و آگاهی از تأثیر لبنیات بر سلامتی بر احتمال مصرف لبنیات تأثیر گذار است.
قابل ذکر است: سرانه مصرف شیر در سال‌های گذشته، به علل مختلف کاهش یافته و از استاندارد‌های جهانی بیش از پیش فاصله گرفته  و به حدود ۱۶۴ گرم در روز رسیده است که با پیشنهاد‌های «سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه ۲۵۰ گرم لبنیات فاصله بسیار زیادی دارد.
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 93577
کلیدواژه