کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو محور جلسه سلامت و امنیت غذایی شهرستان آباده
کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو محور جلسه سلامت و امنیت غذایی شهرستان آباده
جلسه سلامت و امنیت غذایی شهرستان آباده با محوریت کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو و با حضور اعضاء این کارگروه تخصصی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان آباده با محوریت کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو و با حضور مریم اکبری بخشدار، دکتر حمید کریمی معاون بهداشتی، پژمان حیدری مسئول بهداشت محیط شهرستان و روسای ادارات برگزار شد.
زهرا اعرابی دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی گفت: پیگیری مسایل سلامت و کلرزنی آب شهرستان، تصفیه فاضلاب کشتارگاه، سلامت کشتارگاه طیور و کنترل بیماری تب کریمه کنگو از مهمترین محورهای جلسه این کارگروه بود.
در این جلسه دکتر کریمی با اشاره به فصلهای گرم سال جاری و شیوع انواع بیماریهای واگیر از همکاری تیم کارشناسان بهداشت و درمان با اداره دامپزشکی شهرستان در جهت آموزش، اطلاع رسانی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو در سطح شهرستان و محلهای تولید و عرضه دام خبر داد و گفت: با پیش رو بودن روز عید قربان با همکاری اداره دامپزشکی و کشتارگاهها، محلهای خاصی جهت ذبح دام و نذورات شهروندان در نظر گرفته شده است.
دکتر علیرضا فرخی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گفت: تب کریمه کنگو بیماری خطرناک دامی است که از طریق مصرف گوشت و فراورده های دامی و تماس با گوشت، خون و ترشحات دام آلوده ممکن است به انسان سرایت کند.
دکتر فرخی گفت عامل اصلی انتقال بیماری خونریزی کننده تب کریمه کنگو انواع کنه ها هستند که پس از آلوده شدن و آلوده کردن حیوانات کوچک مانند جوجه تیغی و خرگوش و دامها باعث بروز بیماری در این حیوانات شده و عوامل بیماریزای موجود در جسد این حیوانات در صورت تماس با دام باعث بروز این بیماری در دام خواهند شد. او با اشاره به بارندگیهای فصل زمستان و بهار گذشته و رطوبت بالاتر محیط نسبت به سالهای گذشته و همچنین گرمای بیش از حد فصل گرم امسال گفت: در ماههای آینده امکان بروز و شیوع بیمارهای واگیر در منطقه بالاتر خواهد بود و جهت جلوگیری از انتقال این بیماری در کشتارگاههای شهرستان سردخانه های مجهز فعال بوده که پس از ذبح مرحله انجماد برای محصولات گوشتی انجام پذیرفته و پس از انجام انجماد گوشت آلودگی احتمالی این محصولات از بین خواهد رفت و شهروندان میتوانند با اطمینان کامل محصولات گوشتی را که پس از انجام فرآیندهای بهدشتی و قانونی تولید شده اند مصرف کنند.
دکتر فرخی در ادامه از همشهریان خواست که دام مورد نظر را از محلهای رسمی و با تایید اداره دامپزشکی تهیه کنند و از ذبح دام در محیطهای شخصی و غیر بهداشتی و خارج از نظارت اداره دامپزشکی و کشتارگاهها خودداری نمایند.
زهرا اعرابی دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی گفت: پیگیری مسایل سلامت و کلرزنی آب شهرستان، تصفیه فاضلاب کشتارگاه، سلامت کشتارگاه طیور و کنترل بیماری تب کریمه کنگو از مهمترین محورهای جلسه این کارگروه بود.
در این جلسه دکتر کریمی با اشاره به فصلهای گرم سال جاری و شیوع انواع بیماریهای واگیر از همکاری تیم کارشناسان بهداشت و درمان با اداره دامپزشکی شهرستان در جهت آموزش، اطلاع رسانی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو در سطح شهرستان و محلهای تولید و عرضه دام خبر داد و گفت: با پیش رو بودن روز عید قربان با همکاری اداره دامپزشکی و کشتارگاهها، محلهای خاصی جهت ذبح دام و نذورات شهروندان در نظر گرفته شده است.
دکتر علیرضا فرخی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان گفت: تب کریمه کنگو بیماری خطرناک دامی است که از طریق مصرف گوشت و فراورده های دامی و تماس با گوشت، خون و ترشحات دام آلوده ممکن است به انسان سرایت کند.
دکتر فرخی گفت عامل اصلی انتقال بیماری خونریزی کننده تب کریمه کنگو انواع کنه ها هستند که پس از آلوده شدن و آلوده کردن حیوانات کوچک مانند جوجه تیغی و خرگوش و دامها باعث بروز بیماری در این حیوانات شده و عوامل بیماریزای موجود در جسد این حیوانات در صورت تماس با دام باعث بروز این بیماری در دام خواهند شد. او با اشاره به بارندگیهای فصل زمستان و بهار گذشته و رطوبت بالاتر محیط نسبت به سالهای گذشته و همچنین گرمای بیش از حد فصل گرم امسال گفت: در ماههای آینده امکان بروز و شیوع بیمارهای واگیر در منطقه بالاتر خواهد بود و جهت جلوگیری از انتقال این بیماری در کشتارگاههای شهرستان سردخانه های مجهز فعال بوده که پس از ذبح مرحله انجماد برای محصولات گوشتی انجام پذیرفته و پس از انجام انجماد گوشت آلودگی احتمالی این محصولات از بین خواهد رفت و شهروندان میتوانند با اطمینان کامل محصولات گوشتی را که پس از انجام فرآیندهای بهدشتی و قانونی تولید شده اند مصرف کنند.
دکتر فرخی در ادامه از همشهریان خواست که دام مورد نظر را از محلهای رسمی و با تایید اداره دامپزشکی تهیه کنند و از ذبح دام در محیطهای شخصی و غیر بهداشتی و خارج از نظارت اداره دامپزشکی و کشتارگاهها خودداری نمایند.
رئیس اداره دامپزشکی در پایان با تذکر خطرناک بودن ابتلا به این بیماری و احتمال مرگ و میر حدود سی درصدی در مبتلایان گفت: دامپروران، قصابها، کادر بهداشتی و درمانی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند و از کلیه همشهریان خواست در تماس با دامها و محصولات دامی و مصرف آنها حداکثر ایمنی و بهداشت را رعایت نمایند.
نظر دهید