کمپین "حرف و گفت" پویش ملی برای برقراری روابط خانوادگی سالم است.

پویش "حرف و گفت" با سفارش جمعیت ملل متحد و همکاری وزارت بهداشت، از یکم تا هفتم آذرماه برگزار می شود و با تاکید بر یادگیری مهارت گفت‌وگو در خانواده در تلاش است در راستای مهار خشونت خانگی گام بردارد.

برای این هفته عناوینی همچون خانواده گفت‌وگو محور با شعار "هم بگوییم، هم بشنویم"، خانواده خشونت پرهیز با شعار "اختلافات را حل کنیم"، خانواده ساختارمند با شعار "جایگاه خود را در خانواده بیابیم"، خانواده حمایتگر با شعار "نردبان رشد یکدیگر شویم"، خانواده همدل با شعار "همدیگر را درک کنیم"، خانواده همراه با شعار "همیشه کنار یکدیگر باشیم" و اوقاتی برای خانواده با شعار "با یکدیگر وقت بگذرانیم" درنظر گرفته شده است.

در پویش ملی روابط خانوادگی سالم، تلاش می ‌شود تا با حساس ‌سازی جامعه برای پی بردن به اهمیت مهارت‌های گفت‌وگو، حل تعارض و کاهش نزاع درون خانواده، پیشگیری از خشونت خانگی و آشنایی با مصادیق خشونت خانگی، اهمیت سلامت زنان به خصوص سلامت اجتماعی زنان در خانواده و دوام و کیفیت روابط خانوادگی مورد توجه قرار گیرد.

افزایش خشونت‌های اجتماعی، افزایش آمار اختلالات روانی، بالا گرفتن میزان تنش، تنوع در منابع استرس و تنش در جامعه و خانواده از پیامدهایی است که می‌توان دست کم بخشی از آن را به پای تغییرات اجتماعی در ایران نوشت. آمار طلاق در ایران نه فقط گویای مهارت‌های ناکافی افراد برای مدیریت فضای خانواده است بلکه دلالتی بر عدم تفاهم و سازگاری و بحران گفت‌وگو در دوره نهاد خانواده دارد.

پویش حرف و گفت، قرار است با تعیین هفت روز و تهیه هفت بسته محتوایی مختلف، این امکان را فراهم کند که این بسته‌ها که شامل مهارت‌های لازم برای ایجاد گفت‌وگو، حل مسئله، کاهش تعارض، رابطه موثر در درون خانواده و بازسازی مفهوم خانواده در دانشگاه‌های مختلف و رسانه‌ها هستند، توزیع شوند.

واحد سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت ودرمان آباده