آنچه در مورد مصرف شیر و لبنیات باید بدانیم:
آنچه در مورد مصرف شیر و لبنیات باید بدانیم:
شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، 50درصدپروتئین موردنیازافرادبالغ را تأمین می کند. کلسیمم وجود در شیرو لبنیات از نرمی استخوان،کندی رشد،خرابی دندان هادرکودکان وپوکی استخوان دربزرگسالان پیشگیری می کند.
مصرف 3-2 لیوان شیردرروزمی تواندنیازبدن به کلسیم رادرافرادبالغ تامین کند. فسفربه همراه کلسیم درتشکیل استخوان واستحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می نماید.
شیرحاوی بعضی ازویتامین هامانندآ،ب12 ،ب2 ،ب 1 است:
پوکی استخوان:
حذف شیر و فرآورده های لبنی از رژیم تغذیه ای می تواند منجر به تامین نشدن نیازبدن به کلسیم شود.این اختلال برای بانوان وافراد سالمند که نیاز بیشتری به کلسیم دارند، مصداق بیشتری دارد و کمبود کلسیم در بدنمی تواند منجر به بروز اختلال هایی نظیر پوکی استخوان شود.
سرطان روده:
برخی تحقیقات علمی گواه این مطلب است که احتمال ابتلا به سرطان روده در افرادی که روزانه شیر و فرآورده های لبنی را در رژیم تغذیه ای خود مصرف می کنند، کمتر است.
فشارخون:
تحقیقات انجام شده در ایالت متحده نشان داده که مصرف میوه و سبزی به همراه لبنیات کم چرب، بیشتر از مصرف میوه و سبزی به تنهایی، فشارخون را پایین می آورد.
دیابت نوع دو:
یک مطالعه جامع 10 ساله بر روی سه هزار فرد بالغ مبتلا به چاقی نشان داده است که مصرف شیر و فرآورده های لبنی به جای شکر و دیگر کربوهیدرات ها می تواند در جلوگیریاز ابتلا به دیابت نوع دو در افراد چاق موثر باشد.
شیر و پوسیدگی دندان:
شیر و فرآورده های لبنی می توانند درجلوگیری از پوسیدگی دندان موثر باشند.
نکاتی در مورد لبنیات:
•برای افرادبزرگسال سالم روزانه 2 واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات توصیه می شود. زنان باردار و شیرده می بایستی حداقل روزانه 3 واحد از این گروه مصرف کنند.
•ازشیرپاستوریزه شده کم چربی ( 2.5 درصدیاکمتر) استفاده کنید.
•پنیرهای تهیه شده ازشیرپاستوریزهاستفاده کنید.
• بستنی هایی بخورید که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد.
•حتماقبل ازمصرف هرنوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنیدوحداقل 5-10 دقیقه درحال بهم زدن بجوشانید.
•مقدارقندبستنی بالاست. بنابراین توصیه می شوددرمصرف آن زیاده روی نکنید.
•به دلیل بالابودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید.
•بهتراست ازشیرولبنیاتی که باویتامین D غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
• اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز" را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماست را مصرف نمایید.
• هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.
• ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید.
نظر دهید