شبکه بهداشت ودرمان آباده
به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی سلامت قلب
گذار سریع سلامت ، تغییرات جمعیتی و فرآیند افزایش سن و تغییرات سریع شیوه زندگی همراه با تحولات اقتصادی – اجتماعی منجر به روند رو به رشد ابتلا ، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر شده است.
گذار سریع سلامت ، تغییرات جمعیتی و فرآیند افزایش سن و تغییرات سریع شیوه زندگی همراه با تحولات اقتصادی – اجتماعی منجر به روند رو به رشد ابتلا ، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر شده است.
بیماری های قلبی – عروقی مهم ترین علت ناتوانی و مرگ در جهان معرفی شده اند و سالانه سبب مرگ بیش از 17.5 میلیون نفر می شود.
علائم بیماری های قلبی در بسیاری از موارد دیر ظاهر می شود و نداشتن علامت ، دلیل بر سلامت قلب نیست ؛ و اولین گام برای داشتن یک قلب سالم ، شناخت عوامل خطری است که قلب را تهدید می کند. امسال نیز سازمان جهانی بهداشت (WHO) طبق روال سال های گذشته شعار "سلامت قلب ، سلامت جامعه" را جهت گرامیداشت هفته جهانی قلب عنوان نموده است.
در ایجاد بیماری های قلبی – عروقی عوامل زیادی از جمله فشارخون بالا ، چربی خون بالا ، اضافه وزن و چاقی ، مصرف دخانیات ، دیابت ، فعالیت فیزیکی ناکافی ، رژیم غذایی نامناسب ، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و عوامل خطر غیرقابل کنترل مانند سن ، جنسیت و سابقه خانوادگی دخالت دارند.
استعمال دخانیات خطر ابتلا به بیماری عروق قلبی را 80% افزایش می دهد.
چاقی از عوامل بسیار مهم بیماری های قلبی – عروقی است و قویاً با چندین عامل خطر اصلی از جمله دیابت نوع 2 ، فشارخون و چربی خون بالا ارتباط دارد. چاقی خطر بیماری عروق قلب را 50- 25 % افزایش می دهد.
رژیم غذایی بیشترین تاثیر را بر عوامل خطر قابل کنترل بیماری های قلبی – عروقی از جمله چربی خون بالا ،فشارخون بالا ، دیابت و چاقی دارد.
شهروندان عزیز شما می توانید جهت اطلاع از میزان خطر بروز بیماری قلبی – عروقی (خطرسنجی) با مراجعه به پایگاه پزشک خانواده و مراکز بهداشتی درمانی ، از سلامتی خود مطلع شوید.
اطلاعات حاصل از این بررسی ها به شما و پزشکتان کمک خواهد کرد تا با اتخاذ روش های پیشگیری و درمانی و رفع عوامل خطر بیماری های قلبی – عروقی و با انتخاب شیوه زندگی سالم بتوانید به قلب خود نیرو ببخشید و سلامت آن را تضمین نمایید.
مرکز بهداشت شهرستان آباده – واحد کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر
نظر دهید