• 1403/08/02
  • - تعداد بازدید: 93
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
تغذیه و پوکی استخوان

تغذیه و پوکی استخوان

کلسیم و ویتامین دی در افزایش تراکم استخوان نقش دارند بنابراین کاهش دریافت کلسیم و ویتامین دی از طریق مواد غذایی موجب پوکی استخوان می‌شود.

 فرآورده‌های لبنی بهترین منابع کلسیم هستند ، روزانه 3تا ۴ لیوان شیر توصیه می‌شود. افرادی که عدم تحمل به شیر را دارند ،می‌توانند از فرآورده‌های آن مانند ماست ، دوغ ، کشک استفاده کنند.

 غذای دریایی مانند ساردین ، ماهی تن علاوه بر اینکه منبع غنی کلسیم هستند ، کمبود ویتامین دی بدن را نیز تامین می‌کند. پس احتمال پوکی استخوان را کاهش می دهند .

 سبزیجات مانند کلم ، کلم بروکلی ، جعفری ،ریحان و پونه منابع غنی کلسیم هستند  که این  میزان در سبزیجات پخته نسبت به خام به نصف می رسد. پس توصیه می‌شودکه سبزیجات را به شکل خام مصرف کنید.

 روزانه ۸ لیوان آب مصرف کنید.

آجیل و خشکبار منابع غنی کلسیم هستند که می‌توان به کنجد ، تخمه آفتابگردان ، بادام ، سویا و انجیر خشک اشاره کرد.

جگر و تخم مرغ:  این دو ماده غذایی منبع غنی ویتامین دی هستند ، که در افزایش جذب کلسیم و جلوگیری از پوکی استخوان نقش دارند.

غذاهای نامناسب: مصرف غذای شور و بسیار چرب توصیه نمی‌شود، چرا که چربی باعث کاهش جذب کلسیم  و نمک زیاد هم باعث افزایش دفع کلسیم ادراری می‌شود ، که هر دو باعث کاهش تراکم استخوان و افزایش پوکی استخوان فرد می‌شود.

مصرف زیادی چای ، اسفناج ، چغندر و کنگر نیز باعث افزایش پوکی استخوان می‌شود. که مصرف آن نیز در پوکی استخوان توصیه نمی‌شود.

 غذاهایی مانند الکل و کولا‌ها مانند نوشابه احتمال ابتلا فرد به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

برای پیشگیری از پوکی استخوان روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مستقیم نور خورشید را دریافت کنید ، چرا که نور خورشید باعث افزایش ساخت ویتامین دی در فرد می‌شود.

واحد بهبود تغذیه_شبکه بهداشت و درمان شهرستان آباده

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 111450
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید