تغذیه و پوکی استخوان
تغذیه و پوکی استخوان
کلسیم و ویتامین دی در افزایش تراکم استخوان نقش دارند بنابراین کاهش دریافت کلسیم و ویتامین دی از طریق مواد غذایی موجب پوکی استخوان میشود.
فرآوردههای لبنی بهترین منابع کلسیم هستند ، روزانه 3تا ۴ لیوان شیر توصیه میشود. افرادی که عدم تحمل به شیر را دارند ،میتوانند از فرآوردههای آن مانند ماست ، دوغ ، کشک استفاده کنند.
غذای دریایی مانند ساردین ، ماهی تن علاوه بر اینکه منبع غنی کلسیم هستند ، کمبود ویتامین دی بدن را نیز تامین میکند. پس احتمال پوکی استخوان را کاهش می دهند .
سبزیجات مانند کلم ، کلم بروکلی ، جعفری ،ریحان و پونه منابع غنی کلسیم هستند که این میزان در سبزیجات پخته نسبت به خام به نصف می رسد. پس توصیه میشودکه سبزیجات را به شکل خام مصرف کنید.
روزانه ۸ لیوان آب مصرف کنید.
آجیل و خشکبار منابع غنی کلسیم هستند که میتوان به کنجد ، تخمه آفتابگردان ، بادام ، سویا و انجیر خشک اشاره کرد.
جگر و تخم مرغ: این دو ماده غذایی منبع غنی ویتامین دی هستند ، که در افزایش جذب کلسیم و جلوگیری از پوکی استخوان نقش دارند.
غذاهای نامناسب: مصرف غذای شور و بسیار چرب توصیه نمیشود، چرا که چربی باعث کاهش جذب کلسیم و نمک زیاد هم باعث افزایش دفع کلسیم ادراری میشود ، که هر دو باعث کاهش تراکم استخوان و افزایش پوکی استخوان فرد میشود.
مصرف زیادی چای ، اسفناج ، چغندر و کنگر نیز باعث افزایش پوکی استخوان میشود. که مصرف آن نیز در پوکی استخوان توصیه نمیشود.
غذاهایی مانند الکل و کولاها مانند نوشابه احتمال ابتلا فرد به پوکی استخوان را افزایش میدهد.
برای پیشگیری از پوکی استخوان روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مستقیم نور خورشید را دریافت کنید ، چرا که نور خورشید باعث افزایش ساخت ویتامین دی در فرد میشود.
نظر دهید